-
-
Jadłospis
od dnia 06.05.2024r. do dnia 10.05.2024r.
|
|
Wykaz składników |
Poniedziałek |
Rosół z makaronem (250g-350g) Pieczywo (35g-40g) |
Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; makaron; ziele angielskie; liść laurowy; chleb pszenny |
Wtorek |
Kotlet schabowy (120g) Ziemniaki (120g) Surówka z marchwi (60g) Woda z cytryną |
Schab; jajka; sól; pieprz; mąka; bułka tarta; olej; marchew; jabłka; cukier; cytryna; ziemniaki; woda |
Środa |
Makaron z truskawkami (250g) Woda z cytryną |
Truskawki mrożone; jogurt naturalny; cukier; cukier waniliowy; makaron; cytryna |
Czwartek |
Pulpety w sosie pomidorowym (120g) Ziemniaki (120g) Ogórek kiszony (60g) Woda z cytryną |
Mięso z indyka; sól; pieprz; jajka; cebula; koncentrat pomidorowy; śmietana słodka 18%; mąka; ziemniaki; ogórek kiszony; cytryna |
Piątek |
Żurek (250g-350g) Pieczywo (35g-40g) |
Wywar mięsno – warzywny; woda; sól; skrzydło z indyka; ziele angielskie; liść laurowy; zakwas żurek; chrzan; śmietana 18%; chleb pszenny; |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
HARMONOGRAM KORZYSTANIA
ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ
KLASY |
GODZINY |
Oddział przedszkolny 2,5 – 3 latki |
10:05 |
Klasa IV Klasa V |
10:25 |
Oddział przedszkolny 4-5 latki |
10:40 |
Oddział Przedszkolny „O” |
11:00 |
Klasa I Klasa II Klasa III |
11:20 |
Klasa VI Klasa VII |
12:20 |
Klasa VIII |
13:15 |