-

-

Jadłospis

od dnia  06.05.2024r. do dnia 10.05.2024r.

 

 

Wykaz składników

Poniedziałek

Rosół z makaronem (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; makaron; ziele angielskie; liść laurowy; chleb pszenny

Wtorek

Kotlet schabowy (120g)

Ziemniaki (120g)

Surówka z marchwi (60g)

Woda z cytryną

Schab; jajka; sól; pieprz; mąka; bułka tarta; olej; marchew; jabłka; cukier; cytryna; ziemniaki; woda

Środa

Makaron z truskawkami (250g)

Woda z cytryną

Truskawki mrożone; jogurt naturalny; cukier; cukier waniliowy; makaron; cytryna

Czwartek

Pulpety w sosie pomidorowym (120g)

Ziemniaki (120g)

Ogórek kiszony (60g)

Woda z cytryną

Mięso z indyka; sól; pieprz; jajka; cebula; koncentrat pomidorowy; śmietana słodka 18%; mąka; ziemniaki; ogórek kiszony; cytryna

Piątek

Żurek (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

Wywar mięsno – warzywny; woda; sól; skrzydło z indyka; ziele angielskie; liść laurowy; zakwas żurek; chrzan; śmietana 18%; chleb pszenny;

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą, seler.

HARMONOGRAM KORZYSTANIA

ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ

KLASY

GODZINY

Oddział przedszkolny

2,5 – 3 latki

 10:05

Klasa IV

Klasa V

 10:25

Oddział przedszkolny 4-5 latki

 10:40

Oddział Przedszkolny „O”

 11:00

Klasa I

Klasa II

Klasa III

 11:20

Klasa VI

Klasa VII

 

12:20

Klasa VIII

 13:15