-
-
Jadłospis
od dnia 09.12.2024r. do dnia 13.12.2024r.
|
|
Wykaz składników |
Poniedziałek |
Zupa pomidorowa z makaronem (250g-350g) Pieczywo (35g-40g) Owoc |
Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; makaron; ziele angielskie; liść laurowy; koncentrat, chleb pszenny |
Wtorek |
Udko z kurczaka (120g) Ziemniaki (120g) Fasolka szparagowa (60g) Woda z cytryną |
Udko z kurczaka; jajka; pieprz; sól; fasolka szparagowa; bułka tarta; olej; ziemniaki; woda; cytryna; |
Środa |
Fasolka po bretońsku (250g-350g) Bułka zwykła (35g-40g) Owoc |
Fasola jaś; koncentrat pomidorowy; kiełbasa podwawelska; boczek parzony; cebula; pieprz; sól; majeranek; ziele angielskie; liść laurowy; bułka zwykła |
Czwartek |
Kotlet schabowy (120g) Ziemniaki (120g) Mizeria (60g) Woda z cytryną |
Mięso wieprzowe; sól; pieprz; jajka; mąka; bułka tarta; ziemniaki; ogórki; jogurt naturalny; olej; cukier; cytryna; |
Piątek |
Zupa jarzynowa (250g-350g) Pieczywo (35g-40g) Jogurt pitny |
Wywar mięsno – warzywny; skrzydło z indyka; seler; marchew; pietruszka korzeń; brokuł; kalafior; fasolka szparagowa; śmietana; sól; pieprz; ziemniaki; chleb pszenny |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
HARMONOGRAM KORZYSTANIA
ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ
KLASY |
GODZINY |
Oddział przedszkolny 2,5 – 3 latki |
10:05 |
Klasa I Klasa II |
10:25 |
Oddział przedszkolny 4-5 latki |
10:40 |
Oddział Przedszkolny „O” |
11:00 |
Klasa III Klasa IV Klasa V |
11:20 |
Klasa VI Klasa VII Klasa VIII |
12:20 |