-

-

Jadłospis

od dnia 17.03.2025r. do dnia 21.03.2025r.

 

 

Wykaz składników

Poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

 

Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; ryż; ziele angielskie; liść laurowy; koncentrat, chleb pszenny

Wtorek

Gulasz wieprzowy (120g)

Kasza gryczana (120g)

Surówka z ogórków kiszonych (60g)

Woda z cytryną

Mięso wieprzowe; sól; pieprz; jajka; mąka; bułka tarta; kasza gryczana; ogórki kiszone; cebula; woda; cytryna;

Środa

Spaghetti (250g-350g)

Woda z cytryną

Serek waniliowy

Mięso wieprzowe; sól; pieprz; pomidory; koncentrat pomidorowy; ketchup; bazylia; ser; makaron

Czwartek

Ryba smażona z sosem greckim (120g)

Ziemniaki (120g)

Woda z cytryną

Ryba; sól; jajka; bułka tarta; olej; ziemniaki; włoszczyzna paski; ketchup; koncentrat pomidorowy; pieprz; cukier; woda; cytryna

Piątek

Zupa kalafiorowa (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

Soczek

Skrzydła z indyka; marchew; seler; pietruszka korzeń; kalafior; sól; pieprz; ziemniaki; ziele angielskie; śmietana; liść laurowy; chleb

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą, seler.

HARMONOGRAM KORZYSTANIA

ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ

KLASY

GODZINY

Oddział przedszkolny

2,5 – 3 latki

 10:05

 Klasa I

Klasa II

 10:25

 Oddział przedszkolny 4-5 latki

10:40

 Oddział Przedszkolny „O”

 

11:00

Klasa III

Klasa IV

Klasa V

 11:20

Klasa VI

Klasa VII

Klasa VIII

 12:20