-
-
Jadłospis
od dnia 7.10.2024r. do dnia 11.10.2024r.
|
|
Wykaz składników |
Poniedziałek |
Zupa pomidorowa z makaronem (250g-350g) Pieczywo (35g-40g) |
Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; makaron; ziele angielskie; liść laurowy; koncentrat, chleb pszenny |
Wtorek |
Kotlet mielony z indyka w sosie (120g) Ziemniaki (120g) Fasolka szparagowa (60g) Woda z cytryną |
Udziec z indyka; jajka; pieprz; sól; cebula; bułka tarta; olej; ziemniaki; śmietana; koperek; fasolka szparagowa; woda; cytryna |
Środa |
Spaghetti (250g-350g) Woda z cytryną |
Mięso wieprzowe; sól; pieprz; pomidory; koncentrat pomidorowy; ketchup; bazylia; ser; makaron |
Czwartek |
Devolaj (120g) Ziemniaki (120g) Surówka z kapusty pekińskiej (60g) Woda z cytryną |
Pierś z kurczaka; sól; pieprz; ser; masło; bułka tarta; ziemniaki; cukier; cytryna; olej; koperek; kapusta pekińska; cukier; pomidor; ogórek |
Piątek |
Grochówka (250g-350g) Pieczywo (35g-40g) |
Skrzydła z indyka; groch; chleb zwykły; sól; pieprz; seler; marchew; pietruszka |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
HARMONOGRAM KORZYSTANIA
ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ
KLASY |
GODZINY |
Oddział przedszkolny 2,5 – 3 latki |
10:05 |
Klasa I Klasa II |
10:25 |
Oddział przedszkolny 4-5 latki |
10:40 |
Oddział Przedszkolny „O” |
11:00 |
Klasa III Klasa IV Klasa V |
11:20 |
Klasa VI Klasa VII Klasa VIII |
12:20 |