-

-

Jadłospis

od dnia 09.12.2024r. do dnia 13.12.2024r.

 

 

Wykaz składników

Poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

Owoc

Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; makaron; ziele angielskie; liść laurowy; koncentrat, chleb pszenny

Wtorek

Udko z kurczaka (120g)

Ziemniaki (120g)

Fasolka szparagowa (60g)

Woda z cytryną

Udko z kurczaka; jajka; pieprz; sól; fasolka szparagowa; bułka tarta; olej; ziemniaki; woda; cytryna;

Środa

Fasolka po bretońsku (250g-350g)

Bułka zwykła (35g-40g)

Owoc

Fasola jaś; koncentrat pomidorowy; kiełbasa podwawelska; boczek parzony; cebula; pieprz; sól; majeranek; ziele angielskie; liść laurowy; bułka zwykła

Czwartek

Kotlet schabowy (120g)

Ziemniaki (120g)

Mizeria (60g)

Woda z cytryną

Mięso wieprzowe; sól; pieprz; jajka; mąka; bułka tarta; ziemniaki; ogórki; jogurt naturalny; olej; cukier; cytryna;

Piątek

Zupa jarzynowa (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

Jogurt pitny

Wywar mięsno – warzywny; skrzydło z indyka; seler; marchew; pietruszka korzeń; brokuł; kalafior; fasolka szparagowa; śmietana; sól; pieprz; ziemniaki; chleb pszenny

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą, seler.

HARMONOGRAM KORZYSTANIA

ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ

KLASY

GODZINY

Oddział przedszkolny

2,5 – 3 latki

 10:05

 Klasa I

Klasa II

 10:25

 Oddział przedszkolny 4-5 latki

10:40

 Oddział Przedszkolny „O”

 

11:00

Klasa III

Klasa IV

Klasa V

 11:20

Klasa VI

Klasa VII

Klasa VIII

 12:20