-

Jadłospis

od dnia 09.03.2020r. do dnia 13.03.2020r.

 

Poniedziałek

 

Alergeny

Żurek z kiełbasą

Chleb

 

 

-Jaja (3)

 

- Zboża zawierające gluten  (1)

 

-Mleko i produkty pochodne (7)

 

-Ryby (4)

 

- Seler (9)

Wtorek

Makaron z truskawkami

 

Środa

Ryba smażona morszczuk

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

 

Czwartek

Gulasz wieprzowy

Ziemniaki

Groszek z marchewką

 

Piątek

Zupa fasolowa

Chleb

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą, seler.