-

-

Jadłospis

od dnia 7.10.2024r. do dnia 11.10.2024r.

 

 

Wykaz składników

Poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; makaron; ziele angielskie; liść laurowy; koncentrat, chleb pszenny

Wtorek

Kotlet mielony z indyka w sosie (120g)

Ziemniaki (120g)

Fasolka szparagowa (60g)

Woda z cytryną

Udziec z indyka; jajka; pieprz; sól; cebula; bułka tarta; olej; ziemniaki; śmietana; koperek; fasolka szparagowa; woda; cytryna

Środa

Spaghetti (250g-350g)

Woda z cytryną

Mięso wieprzowe; sól; pieprz; pomidory; koncentrat pomidorowy; ketchup; bazylia; ser; makaron

Czwartek

Devolaj (120g)

Ziemniaki (120g)

Surówka z kapusty pekińskiej (60g)

Woda z cytryną

Pierś z kurczaka; sól; pieprz; ser; masło; bułka tarta; ziemniaki; cukier; cytryna; olej; koperek; kapusta pekińska; cukier; pomidor; ogórek

Piątek

Grochówka (250g-350g)

Pieczywo (35g-40g)

Skrzydła z indyka; groch; chleb zwykły; sól; pieprz; seler; marchew; pietruszka

 

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą, seler.

HARMONOGRAM KORZYSTANIA

ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ

KLASY

GODZINY

Oddział przedszkolny

2,5 – 3 latki

 10:05

 Klasa I

Klasa II

 10:25

 Oddział przedszkolny 4-5 latki

10:40

 Oddział Przedszkolny „O”

 

11:00

Klasa III

Klasa IV

Klasa V

 11:20

Klasa VI

Klasa VII

Klasa VIII

 12:20