-
-
Jadłospis
od dnia 17.03.2025r. do dnia 21.03.2025r.
|
|
Wykaz składników |
Poniedziałek |
Zupa pomidorowa z ryżem (250g-350g) Pieczywo (35g-40g)
|
Wywar mięsno-warzywny; kurczak; marchew; seler; pietruszka korzeń; sól; pieprz; ryż; ziele angielskie; liść laurowy; koncentrat, chleb pszenny |
Wtorek |
Gulasz wieprzowy (120g) Kasza gryczana (120g) Surówka z ogórków kiszonych (60g) Woda z cytryną |
Mięso wieprzowe; sól; pieprz; jajka; mąka; bułka tarta; kasza gryczana; ogórki kiszone; cebula; woda; cytryna; |
Środa |
Spaghetti (250g-350g) Woda z cytryną Serek waniliowy |
Mięso wieprzowe; sól; pieprz; pomidory; koncentrat pomidorowy; ketchup; bazylia; ser; makaron |
Czwartek |
Ryba smażona z sosem greckim (120g) Ziemniaki (120g) Woda z cytryną |
Ryba; sól; jajka; bułka tarta; olej; ziemniaki; włoszczyzna paski; ketchup; koncentrat pomidorowy; pieprz; cukier; woda; cytryna |
Piątek |
Zupa kalafiorowa (250g-350g) Pieczywo (35g-40g) Soczek |
Skrzydła z indyka; marchew; seler; pietruszka korzeń; kalafior; sól; pieprz; ziemniaki; ziele angielskie; śmietana; liść laurowy; chleb |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
HARMONOGRAM KORZYSTANIA
ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ
KLASY |
GODZINY |
Oddział przedszkolny 2,5 – 3 latki |
10:05 |
Klasa I Klasa II |
10:25 |
Oddział przedszkolny 4-5 latki |
10:40 |
Oddział Przedszkolny „O” |
11:00 |
Klasa III Klasa IV Klasa V |
11:20 |
Klasa VI Klasa VII Klasa VIII |
12:20 |